Održana konstituirajuća sjednica Zdravstvenog vijeća Grada Širokog Brijega

Zdravstveno vijeće Grada Širokog Brijega

Na konstituirajućoj sjednici Zdravstvenog vijeća Grada Širokog Brijega održanoj u zgradi Gradske uprave jednoglasno je za predsjednika izabran Josip Zelenika.

”Ovo je velika čast i obveza za mene. Kao predstavnik mladih, zajedno s kolegama pokušat ćemo biti spona između pacijenata s jedne strane i javnih institucija i zdravstvenih ustanova s druge strane”, rekao je između ostalog predsjednik Josip Zelenika zahvaljujući na povjerenju koje je dobio od ostalih članova Zdravstvenog vijeća.

Josip Zelenika, predstavnik udruge mladih i predsjednik Zdravstvenog vijeća Grada Širokog Brijega

Josip Zelenika, predstavnik udruge mladih i predsjednik Zdravstvenog vijeća Grada Širokog Brijega

Zdravstveno vijeće se osniva u cilju ostvarivanja i unaprjeđenja prava pacijenata. Zdravstveno vijeće između ostalog obavlja sljedeće poslove: predlaže i evaluira provođenje zdravstvene zaštite na području jedinice lokalne samouprave, prati povrede pojedinačnih prava pacijenata, organizira obrazovne seminare za građane iz poznavanja materije o pravima pacijenata i postojeće legislative, predlaže poduzimanje mjera za zaštitu i unaprjeđenje prava pacijenata, obavještava javnost o povredama prava pacijenata, te obavlja druge poslove temeljem Zakona o pravima, obvezama i odgovornostima pacijenata.

Članovi Zdravstvenog vijeća Grada Širokog Brijega su: Katarina Primorac i Ružica Soldo predstavnici pacijenata, Monika Buhač Glavaš predstavnica jedinice lokalne samouprave (Grad Široki Brijeg), Vjekoslav Pavković i Zora Mikulić predstavnici udruga, Anka Šaravanja predstavnica zdravstvenog sindikata, Karmela Skoko predstavnica Crvenog križa i Josip Zelenika predstavnik udruge mladih predsjednik.

Ovo je prvo Zdravstveno vijeće osnovano u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Izvor: www.jabuka.tv

Facebooktwittermail