Poziv svim zainteresiranima za problem plaćanja participacije u HNŽ-u!

Sa zadovoljstvom objavljujemo dopis koji smo, kao vid podrške našim nastojanjima da se riješi problem plaćanja participacije u HNŽ-u, dobili od Udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“

pismo-podrske-volonteri-konjic
U ime 13 kategorija stanovništva koje u HNŽ-u već 7 godina plaćaju participaciju, a ne bi trebali plaćati , pozivamo sve nevladine organizacije koje se bave pravima djece, učenika, studenata, umirovljenika, branitelja, nezaposlenih, vojnih i civilnih invalida, socijalnih kategorija, dobrovoljnih darivatelja krvi, raseljenih lica i dr. da javno iskažu svoje stav po ovom pitanju, te ukoliko smatraju da su njihova prava u ovom slučaju prekršena, slijede primjer Udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ i pošalju slične službene dopise na adrese: Skupštine HNŽ, Ministarstva zdravstva HNŽ, Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ i Vladu HNŽ-a.
U službenom registru nevladinih organizacija u HNŽ-u ima približno 2000 registriranih udruga/udruženja. Ako ih je makar 10% stvarno aktivnih, to će biti i više nego dovoljno da se svim nadležnim za rješavanje ovog problema ukaže na njihove propuste koji za posljedicu imaju kršenje prava najranjivijih kategorija stanovništva. Građani/pacijenti nisu samo korisnici zdravstvenih usluga, oni su ključni financijeri cjelokupnog sustava zdravstva i imaju pravo da se čuje njihov glas.
Isti apel upućujemo i političkim strankama, vladinim institucijama i agencijama koje sebe smatraju društveno odgovornim.

S poštovanjem,
Marin Bago
predsjednik Mreže Naše društvo

Facebooktwittermail